NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Majstrom Slovenska v športovej gymnastike mužov je Matej Nemčovič, medzi juniormi s najvyšším hodnotením vyhral Oliver Kasala

Majstrom Slovenska v športovej gymnastike mužov je Matej Nemčovič, medzi juniormi s najvyšším hodnotením vyhral Oliver Kasala

11. decembra 2022

V sobotu 3. decembra sa v gymnastickej hale v Šamoríne konali Majstrovstvá Slovenska v gymnastike mužov a chlapcov 2022.

 

V skvelej diváckej atmosfére sa predstavilo spolu 50 gymnastov z ôsmych klubov. Súčasťou Majstrovstiev Slovenska 2022 bol aj Memoriál Ladislava Kornoša, kde boli vyhodnotení mladší (ročníky 2012-2010) a najmladší žiaci (roč. 2016-2013) jednotlivci a družstvá.

 

Medzi seniormi si titul Majstra Slovenska odniesol Matej Nemčovič so ziskom 71,850 bodu. 

Medzi juniormi dominoval talentovaný Oliver Kasala, ktorý získal 75,600 bodu. Vo finále na jednotlivých náradiach vyhral Kasala na kruhoch, na bradlách aj na hrazde.

 

 

Vyjadrenie Mateja Nemčoviča: „Po technickej stránke hodnotím preteky veľmi dobre. Všetko bolo výborne zorganizované, bez žiadnych problémov. Bol to taktiež prvý ročník kedy boli celé preteky streamované na FB SGF a výsledky naživo prezentované počas celej súťaže. Čo sa týka môjho výkonu, tak ho hodnotím negatívne nakoľko sa mi podarili len 2 náradia, s ktorými som spokojný a to hrazda a preskok. Moje silné náradia, kde robím najviac bodov ako akrobacia, kôň a kruhy mi nevyšli tak ako som si predstavoval.

 

 

Tento náročný súťažný rok sme ukončili majstrovstvami Slovenska, boli to teda moje posledné preteky tento rok a zároveň aj moje posledné preteky v ktorých som pôsobil ako junior. Celkovo sa mi cvičilo celkom  dobre a na niektorých náradiach sa mi dokonca podarilo urobiť osobné rekordy, ale bolo tam aj zopár chýb. S mojím celkovým výkonom som spokojný a považujem to za dobrý koniec tohto súťažného roku,“ zhodnotil Oliver Kasala.

 

Majstrovstvá Slovenska boli poslednou vrcholovou súťažou našich gymnastov v tomto roku. Ešte ich čaká testovanie do výberov reprezentačných družstiev a spoločné sústredenie.

 

Obom našim gymnastom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu!

 


Mohlo by vás zaujímať