NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Podujatie ŠTRBArace 2023 je úspešne za nami

Podujatie ŠTRBArace 2023 je úspešne za nami

6. októbra 2023

ŠTRBArace 2023

 

Národné športové centrum v spolupráci so ZŠ Štrba zorganizovali unikátnu súťaž pod mostíkmi na Štrbskom Plese - ŠTRBArace 2023. 

 

 

Zmiešané družstvá stredoškolákov si muselo siahnúť na dno svojich síl, aby zdodalo približne dvojkilometrovú trať s osemnástimi prekážkami. Na túto výzvu si trúflo 368 stredoškolákov z 92 družstiev z 84 stredných škôl zo všetkých kútov Slovenska. A bolo sa na čo pozerať! Stredoškoláci museli zvládnuť plaziť sa bahnom, vybehnúť do strmého kopca, šplhať lanom, drepovať a zdolávať rôzne ďalšie prekážky, ktoré im dali poriadne zabrať! A tí najlepší boli nakoniec odmenení!

 

 

Z víťazstva sa tešilo družstvo zo Strednej športovej školy v Banskej Bystrici. Na druhom mieste skončili žiaci z Gymnázia Jozefa Lettrichta v Martine. Tretie miesto obsadili študenti z Gymnázia P.O.Hviezdolava z Dolného Kubína. Gratulujeme!

 

Kompletné výsledky zo ŠTRBArace 2023 nájdete na tomto linku.

 

 

Okrem toho si 15 žiaci odniesli aj zaujímavé ceny z tomboly. Ďakujeme partnerom Euronics, Tatras Tower a ďalším za ceny pre víťazov a do tomboly.

 

 

Svoje športové schopnosti prišli ukázať na ŠTRBArace 2023 v exibičných tímoch aj Karatisti NŠC v zložení Adi Gyurík, Lukáš Bohunický, Alexandra Zeumerová a Rebeca Mrázová a tím bežcov známeho behu “Spartan Race” Extreme Obstacle Runners v zložení Sisa Dratvová, Aďka Košíková, Dominik Jarabek a Marcel Orenič. 

 

 

Všetkým návštevníkom ďakujeme za ich účasť a stredoškolákom za skvelé a náročné športové výkony. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník ŠTRBArace 2024. 

 

Kompletnú fotogalériu z podujatia ŠTBRArace 2023 nájdete TU.

 


Mohlo by vás zaujímať