NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Samo Arpáš je 5. na TOP 10 v Tours

Samo Arpáš je 5. na TOP 10 v Tours

7. októbra 2022

Slovenský stolnotenisový reprezentant Samuel Arpáš si veľmi pekne počínal na európskom mládežníckom turnaji Top 10 vo francúzskom Tours na prelome októbra!

 

Samo, ktorého trénuje Samuel Arpáš starší, obsadil 5. miesto v kategórii do 15 rokov.

Dokopy odohral deväť náročných súbojov. Z prvých piatich štyri vyhral vrátane dvoch obratov z 1:3 na sety. Jeho bilancia boli 4 výhry a 5 prehier a od 3. priečky ho delili 2 víťazstvá.

 

Samko určite nesklamal so svojím vystúpením. Predviedol výkony na hranici svojich možností. V mnohých setoch rozhodovali jedna - dve lopty, momentálna dispozícia, ale aj športové šťastie. V hale bolo dosť vlhko, čo nie je celkom dobré pre jeho štýl hry. Ťažšie sa vie vyrovnať s tým, keď niečo nie je podľa predstáv vinou vonkajšieho prostredia. Všetci však mali rovnaké podmienky a vyhovárať sa na to nedá. Za predvedené výkony ho však určite treba pochváliť. Do Tours išiel z pozície trojky, ale pri tej vyrovnanosti považujem jeho výsledky za úspešné. Takéto umiestnenie sme tu dlho nemali. Potvrdil, že vo svojej kategórii patrí do európskej i svetovej špičky. Na to, aby sa presadil ešte viac, potrebuje popracovať na fyzickej i mentálne príprave," zhodnotil účinkovanie talentovaného Slováka mládežnícky reprezentačný tréner Roman Grigel, ktorý k Top 10 ešte dodal: "Turnaj potvrdil nesmiernu vyrovnanosť kadetskej kategórie v Európe. Okrem dvoch domácich Francúzov, ktorí mali na konte len po jednom zaváhaní, sa ostatní zdolávali navzájom. Bol to výnimočný turnaj so všetkými najlepšími v tejto kategórii na starom kontinente. Keby sa hral viackrát, vždy by dopadol inak.

 

Gratulujeme k úspešným hrám!

Foto: ETTU, S. Arpáš

 

 

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať