NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Slovenská plavecká federácia ocenila najúspešnejších športovcov za rok 2022

Slovenská plavecká federácia ocenila najúspešnejších športovcov za rok 2022

23. februára 2023

V priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave sa v piatok 17. februára 2023 predpoludním uskutočnilo slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov Slovenskej plaveckej federácie za rok 2022. Medzi najlepšími plavcami boli aj členovia Národného športového centra. 

 

 

Považskobystrická rodáčka Nikoleta Trníková z Považskobystrického plaveckého oddielu (členka TEAM SLOVAKIA) sa medzi bazénovými plavkyňami umiestnila na 2. mieste. Nikoleta obsadila v roku 2022 na MS v krátkom bazéne v Melbourne 15.miesto na 400 metrov polohové preteky, na ME v dlhom bazéne v Ríme bola 11-ta na 400 metrov polohové preteky a vylepšila dva slovenské rekordy na 400 metrov polohové preteky a na 200 metrov prsia na OH tratiach. Ocenenie prevzala spolu s osobným trénerom Karlom Procházkom. 

 

 

Dvojica v príhovore poďakovala za podporu svojím rodinám, mestu Považská Bystrica, osobitne p. primátorovi Janasovi, MŠVVaŠ, osobitne bývalému štátnemu tajomníkovi p. Husárovi, rezortnému stredisku NŠC, osobitne p. riaditeľovi Baluškovi i Slovenskej plaveckej federácii. Nikoleta považuje za svoje najvydarenejšie predstavenie augustové ME v Ríme, kde okrem 10. redukovaného miesta na 400 polohové preteky plávala aj semifinále 200 prsia. Tréner Procházka taktiež vyzdvihol dobrú spoluprácu medzi trénermi v rámci reprezentácie SR.

 

V kategórii juniorov sa najlepším plavcom stal Bence Dikácz (tréner Balász Szeidl) odchovanec komárňanského plávania so ziskom 5.miesta na ME juniorov na 400 metrov polohové preteky, na MS juniorov bol v tej istej disciplíne na 12.mieste. Na konte má štyri slovenské juniorské rekordy na 200 metrov polohové preteky a na 400 metrov polohové preteky a na MS juniorov bol členom štafety na 4x200 metrov voľný spôsob, ktorá vytvorila slovenský seniorský rekord. 

 

Udelená bola aj Cena prezidenta Slovenskej plaveckej federácie, a tú získal mladý Samuel Košťál (tréner Tomáš Trešl), dvojnásobný bronzový medailista z mládežníckeho plaveckého sviatku, ktorý sme organizovali minulý rok v Banskej Bystrici pod názvom EYOF 2022 a Samo nás potešil ziskom dvoch bronzových medailí na 200 metrov motýlik a na 400 metrov polohové preteky, na MS juniorov bol členom štafety na 4x200 metrov voľný spôsob, ktorá zaplávala slovenský seniorský rekord. Nezabudnime ani na Samov slovenský juniorský rekord v plávaní na 200 metrov motýlik.

 

Gratulujeme športovcom k oceniam a prajeme veľa ďalších úspechov! 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať