NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Tri medaily pre našich lukostrelcov

Tri medaily pre našich lukostrelcov

18. mája 2023

Počass uplynulého víkendu sa v slovinskom Kamniku konal World ranking event - Veronicas cup. Na tomto podujatí nechýbali ani strelci z Národného športového centra, ktorí vystrieľali skvelé tri medaile

 


V mládežníckych súťažiach sa najviac darilo Danielovi Medveczkému. Ten pri obhajobe svojej prvej priečky nestratil v eliminačných súbojoch ani jeden set a tak putoval domov so zlatou medailou v kategórii muži do 21 rokov. 

 

V kategórii ženy do 21 rokov nás reprezentovala Kristína Drusková, ktorá po vynikajúcej kvalifikácii nakoniec neobhájila svoje prvé miesto a nakoniec skončila štvrtá.

 


O medailu v tejto kategórii sa postarala druhá Slovenka, Nina Némethová, zaradená v rámci projektu IŠT, ktorá finišovala na skvelom druhom mieste. 
 


Denisa Baránková v kategórii OL ženy skončila na ôsmom mieste v kvalifikácii, ktoré potvrdila siedmym miestom v eliminačných súbojoch. Úspešnejšia bola v súťaži zmiešaných družstiev so svojím tímovým kolegom M. Duchoňom,  Začínajúc z ôsmeho miesta sa postupne prestrielali až do finálového súboja o zlatú medailu, ktorý už pred kamerami vyhrali nad Poľskom 6:2 na sety a odniesli si tak fantastické zlato!

 

 

Finálne výsledky: 
OL Juniori 
                1. Daniel Medveczky (C)

OL Junirorky
                 2. Nina Némethová (IŠT)

                 4. Kristína Drusková (C)

OL Kadeti 
                 6. Dávid Zauška (IŠT)
OL Ženy
                  7. Denisa Baránková (A)
OL Mix tím: 
                  1. Slovensko (Denisa Baránková, Miroslav Duchoň)

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať