NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Najlepší cyklisti sezóny si prebrali ocenenie Zlatý pedál 2022

Najlepší cyklisti sezóny si prebrali ocenenie Zlatý pedál 2022

19. decembra 2022

Náš úspešný cyklista Martin Svrček (Quick Step Alpha Vinyl Team) získal v ankete Zlatý pedál druhý najvyšší počet hlasov, a tak sa v poradí umiestnil hneď za víťazom Petrom Saganom.

Martin Svrček je aktuálne jediný Slovák vo World tour tíme a má za sebou svoju prvú sezónu medzi mužmi. Na súťaži Okolo Slovenska sa v prológu umiestnil ako 9. a získal dres najlepšieho Slováka. Na Majstrovstvách sveta sa umiestnil ako 16. najlepší v kategórii U23. 
Zo súťaží ho na jar vyradila zlomenina kľúčnej kosti, no aj napriek tomu túto sezónu podal výborné výkony, čo mu pomohlo získať druhý najvyšší počet hlasov.

 


Členka nášho projektu "Identifikácia športových talentov“, Dominika Maníková zvíťazila v kategórii BMX racing a celkovo sa umiestnila ako 3. v poradí za Svrčekom a Saganom.

Mladá 17-ročná bikrosárka prepisuje slovenskú históriu BMX a patrí k TOP scéne minimálne na európskej úrovni. Zvíťazila v pretekoch európskeho pohára v Stuttgarte,  na majstrovstvách sveta obsadila po páde 7. miesto. Na svetových pohároch sa jej darilo medzi ženami v kategórii U23 a postúpila do finále, z kolumbijskej Bogoty si odniesla 5. miesto.

 


Úspešné výsledky v cyklokrose sa podarilo dosiahnuť Matthiasovi Schwarzbacherovi, ktorý je tiež členom projektu "Identifikácia športových talentov“. K sľubným výsledkom pre budúcnosť slovenského cyklokrosu patrí jeho víťazstvo na pretekoch C2 international ciudad v španielskej Valencii, 7. miesto na svetovom pohári v Tábore a 8. z majstrovstiev Európy.

 


Blahoželáme k oceneniam a umiestneniam, sme na vás hrdí! Tešíme sa vaše skvelé výkony v roku 2023.

Zdroj: https://www.cyklistikaszc.sk/

Foto Svrček - Okoloslovenska.sk
Foto Maníková - Olympic.sk
 

 

 

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať