NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Nora Jenčušová na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike 2022

Nora Jenčušová na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike 2022

28. septembra 2022

24. septembra sa Nora postavila na štart vrcholu sezóny, a to v hromadnom štarte na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike 2022 v meste Wollongong,v Austrálii.

Usporiadatelia pripravili pre ženy netypicky dlhú a náročnú trať v dĺžke 165 km. Od štartu mali dievčatá nasadené veľmi vysoké tempo a aj preto sa po prvom strategickom stúpaní nevytvoril žiadny únik.

 

Avšak prvé stúpanie v dĺžke 8 km s priemerným stúpaním 7,7% urobil zásadnú selekciu v pelotóne. Nore sa vytvoril odtrh, ktorý sa v zjazde snažila dobehnúť. Prvý prejazd zo 6 okruhov prešla so stratou 1: 34 minúty. Strata sa však 
postupne navyšovala, pretože Nora ostala v dobiehaní pelotónu iba v spoločnosti jednej ukrajinskej reprezentantky (ostatné pretekárky boli postupne sťahované z trate). Postupným narastaním straty bolo otázkou času, kedy aj Noru stiahnu z okruhu a aj napriek obrovskej snahe dotiahnuť sa na pelotón, Nora bola stiahnutá dva okruhy pred cieľom a vo výsledku jej zasvietilo DNF.

 

Aj napriek obrovskej bojovnosti typickej pre Noru v každom štarte, priniesli majstrovstvá Nore popretekové sklamanie. 
Na druhej strane veľkú porciu skúseností, ktoré sú potrebné pre ďalšie vrcholné pretekanie.

 

Vďaka Norike za reprezentáciu a aj celému organizačnému tímu a Slovenskému zväzu cyklistiky za zabezpečenie podujatia a možnosť štartu.

 

 


Mohlo by vás zaujímať