NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Skvelé 5. miesto na Svetovom pohári juniorov

Skvelé 5. miesto na Svetovom pohári juniorov

12. januára 2023

Výborný výsledok dosiahli mladí slovenskí fleuretisti, ktorí len pár dní po novom roku obsadili skvelé 5. miesto na Svetovom pohári juniorov v talianskom Udine.  V novodobej histórii slovenského fleuretu ide zatiaľ o najlepší výsledok v tejto kategórii. Mladí fleuretisti tak pokračujú vo výborných výsledkoch v súťaži tímov, ktoré si odniesli nedávno z Londýna, Leszne či naposledy z Bangkoku.

 

Tím zložený z A. Fazekasa, L. Kuchtu, B. Györgyho a Á. Pirka ukázal kvalitu a v zápase o postup do TOP 8 turnaja v Udine si poradil s ázijským družstvom z Uzbekistanu pomerne hladko 45:31.

 

 

V zápase o postup do semifinále narazili naši chlapci na favorita, domáce Taliansko, ktoré sa v súčasnosti považuje za absolútnu špičku, a napokon utrpeli prehru 13:45.

V ďalšom zápase sme narazili na ďalší ázijský tím zo Singapuru, v ktorom slovenskí chlapci šermovali zodpovedne, tvorivo a držali singapurčanov väčšinu zápasu pod tlakom. Napokon z toho bolo víťazstvo 45:39.

V poslednom zápase o umiestnenie sme narazili na Veľkú Britániu, s ktorou sme sa doteraz ešte nestretli. V tesnom a pomerne vyrovnanom zápase a s väčšou vôľou našich chlapcov doviesť zápas do víťazného konca sa to nakoniec aj podarilo. Veľkú Britániu zdolali 45:43 a obsadili tak skvelé 5. miesto!

 

Gratulujeme chlapcom a želáme veľa ďalších úspešných výsledkov.

 

 

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať